V.32 idag=)

Så här ser din graviditet ut

Beräknat förlossningsdatum: 2010-05-01

Barnet blev till omkring: 2009-08-08

Du är i vecka: 32

Du är i månad: 7

Antal graviditetsveckor och dagar: 31 veckor 0 dagar

Antal dagar kvar till förlossningen: 63

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Graviditetskalendern


Veckor
1 5 9 13 17 21 25 29 33 37 41
2 6 10 14 18 22 26 30 34 38  
3 7 11 15 19 23 27 31 35 39  
4 8 12 16 20 24 28 32 36 40  

Vecka 32
Barnet:

Underhudsfettet fortsätter utvecklas

Barnet övar på sin andning, och bröstet rör sig in och ut. Det kissar och dricker runt en liter fostervatten varje dygn.

Underhudsfettet fortsätter utvecklas. Barnet ökar 2 kilo under de närmaste åtta veckorna, och ansikte och kinder blir rundare.

Om du väntar en pojke är testiklarna nu redo att vandra ned i ljumskarna.

Mamman:

Foglossning

Nu har du börjat få en riktigt stor mage! Du behöver vila, nyttig mat och massor av vätska för att må bra.

Lider du av smärtor i rygg, höfter och ljumskar? Ligament och muskler blir slappare så att livmoderhalsen och vaginan ska kunna utvidga sig lättare. Det här kallas bäckenuppluckring eller foglossning och kan skilja sig mycket från en kvinna till en annan. Vissa kvinnor får ont tidigt och kan ha problem genom hela graviditeten, medan andra bara känner hur ljumskarna drar och känner sig lite stela.


Magbild V.31 <3

v. 31 dåra, 32 på lördag:D är hemma vid natta och micke fast micke är på jobbet nu. Pappa kommer hit oxå snart får se om jag hinner träffa honom innan jag drar vid 15.00, skall äta Chicken Nuggets och klyftpotatis:D GOTT!! skall iväg sen på Ljusparty i tingstäde..  Jobbade igår började kl 08.45 och slöt kl 09.00 i morse, Nice=)


Hörs väl sen. Ciao!!

Trött!!

Fy fan vad trött jag är hela tiden, det är den jävla medicinens fel, den skulle göra så jag blev av med det onda men istället gör den så jag sover igenom hela dagarna och inte hinner med att äta klokt som dom säger att jag skall, och det är jobbigt Hu ja... Tänker på Min Fina Mamma som skall opereras i morgon, Jag håller tummarna och tänker på att allt kommer att gå bra <3 Älskar min mamma så Fruktansvärt mycket <3 och varför detta väder? varför kan inte den äckliga snön försvinna? den kommer säker ligga kvar tills den 1.a Maj när Jag skall kalva, om inte tidigare eller Senare. Skall åka in till stan i morgon och sova där, skall jobba på onsdag till torsdag, det var på torsdag kväll de va Ljusparty i Tingstäde, åh på torsdag är det den 25.e och då får jag ju lön NICE=) funderar på om jag skall se klart filmen jag somnade ifrån förut i kväll, hinner aldrig se klart en film för jag bara somnar, är det ett tecken på att dom är så tråkiga då kanske? naj hu nu måste jag göra något innan jag slocknar.. 

Min Vackra Och Bästa Mamma<3 Jag Kärlekar Dig<3


Här har Vi allas Galna Gunnar<3


Mommo, Moffa Och Mamma så fina<3


Ciao!!

V.30+0 = v.31 =)

Så här ser din graviditet ut

Beräknat förlossningsdatum: 2010-05-01

Barnet blev till omkring: 2009-08-08

Du är i vecka: 31

Du är i månad: 7

Antal graviditetsveckor och dagar: 30 veckor 0 dagar

Antal dagar kvar till förlossningen: 70

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

Graviditetskalendern


Veckor
1 5 9 13 17 21 25 29 33 37 41
2 6 10 14 18 22 26 30 34 38  
3 7 11 15 19 23 27 31 35 39  
4 8 12 16 20 24 28 32 36 40  
Vecka 31
Barnet:

En liten drömmare

Genom att göra ultraljudsundersökningar på barn under längre perioder har man kunnat visa att de nu drömmer när de sover. Man tror åtminstone det eftersom barnets ögon rör sig på samma sätt som en sovande vuxens.

Undrar vad de drömmer om...

Ditt barn börjar utveckla underhudsfett och huden ser mer rosa än röd ut. Barnet har förmodligen inte lagt sig i rätt läge än med huvudet nedåt, men en del barn gör det nu.

Mamman:

Vatten i hela kroppen

Känns dina ben svullna? Passar inte ringarna längre? Runt den här veckan är det inte ovanligt att du samlar på dig vatten. Kroppen har bildat så mycket som 50 % mer blod och kroppsvätskor under graviditeten för att uppfylla barnets behov. En del av denna extravätska läcker in i dina vävnader. När din växande livmoder trycker på bäckenvenerna hindras en del av flödet till din underkropp. Det här får vätska att flöda till ben och fötter så att de svullnar. Det här är oftast inte farligt, men för att vara på den säkra sidan tar din barnmorska ditt blodtryck varje gång du träffar henne.

Vad ska jag göra? Sitt inte med benen i kors! Då hindrar du flödet ännu mer. Trä alla ringar på en kedja och bär dem runt halsen i stället. Drick mycket, rör på dig för att hålla igång cirkulationen och vila med benen upp!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Snart skall jag och Danne ner i källaren och Slipa och Måla spjälsängen=)

kommer med bilder sen. Ciao!


God Kväll!

vad har hänt i dag då? vaknade kl 08.45 skulle ringa ett samtal kl 09.00 men Kärringen var inte där hon var på kurs, trött var jag men kunde inte somna om.
 gick upp åt frukost efter frukosten gick jag och tog en dusch.
 sen när kl var kvart i 11 - 11 någongång Började jag med lunchen, Kyckling Ris och Curry sås.
Medans kycklingen stod på spisen passade jag på att städa lite. sen kl 12 var maten klar och då var det bara till och äta, gud så gott kyckling är=)
efter jag ätit och diskat gick jag och mötte nattapatta utanför Ica specialen för natta skulle handla garn till min lilla bebis, men det fanns inte så mycket, men 2 st nystan köpte hon för hon skall göra en snuttefilt till Min LIlla:D snäll du är min älskade syster<3 träffade jill så vi gick med natta hem till micke för vi skulle fika, pappa kom och dit efter han hade slutat. sen åkte pappa ivåg för han skulle hem till hultsfred i kväll, kommer tillbaka på söndag natt. gick hem sen till mej med natta och micke, vi satt och spelade kort tills mamm om, hon hade med sej mitt nya skötbord:D gotlandshem måste komma och ta bort handtaget vid badkaret för att skötbordet skall passa där. men men efter dom åkt ringde hasse och saa att han stod utanför så åkte vi till lärbro. har tvättat lite och fikat, sen vid kl 21.00 typ tog vi bilen och drog ner till slite, passade då på att springa in till mej och hämta sandpapper och min medicin jag glömde. åkte omkring dä ett tag sen drog vi till hellvi och åkte ner till Takstein och kollade, fan vad äckligt det var där nere. är nu hemma vid danne kollar på Takstein på youtube, haha AJ aj aj, vilka bra ljudefekter dom hade då:D har en konstig kännsla i kroppen, man kan nästan tro att jag skall föda nu:P haha naj men jag vet inte jag naj!!! skall väl snart gå och sova det är ju en dag i morgon oxå. skall slipa och måla spjälsängen och få den klar:D 
nej men jag får väl skriva mera i morgon.
Ha det Alla  Ciao!!
Lite bilder tycker vi om=)

Hej Älskling<3


Lilla Bobbster Trött=)


Den vackraste och Finaste Darracq som Finns<3


Saknar dej så fruktansvärt mycket min Lilla Viktor<3


Här hat vi den Söta Moltas Björnen<3


Här är Den Söta Chablie, som inte riktigt hänger med Längre=( <3


SE så Liten Lilla Uffe puffe va när vi fick honom<3


Och sist men inte minst Lilla bebba. har inget annat kort på henne just nu:D


Alla Djuren vi har:D Så fina Dom är Alla<3
Naj god natt och sov gott!!!


Therese!

 Så Har skickat Länken till din Facebook nu, Jag kör på sidan Libero.se=)

Allt och Lite till.

Jenny, Anna och Jimmah har varit här precis och spelat kort, Hjärter 7=)
hu vad skall jag skriva, har träffas sabina och Ida och Maria en stund i kväll med Anna.
mamma skickade en bild på skötbordet för Gunnar hade snickrat ihop det. fint tyckte jag att det var:P
Det är en Tvättbjörne Basick eller hur det nu var. sprillans nytt aldrig andvänt:D
,

Hittade en sån fin bild på min lilla bebis Basse<3 Han ligger nu Brevid mej i sängen nu och myser, Älskar dej Min fina Bebis=)


Åh mina Vackra Älsklingar Basse och Bobban<3


Fick en Ny barnvagn igår, ja ny och ny den är ny för mej, Älskar lite äldre Modeller, specielt Hjulen dom bästa som finns Tycker jag=) En Emmaljunge Ett ganska Dyrt Märke, men jag är bara glad ja:D


Skinksallad mycket gott, åt det Både igår Kväll och Nu ikväll med lite creme fraiche och Kryddar, så gott:D 


Jag bjöd Hasse och Danne på Mat i dag för att hasse hämtade mej i stan så slapp jag ta bussen men alla mina saker, Snällt Hasse.


Och Lilla Daniel<3


Måste ju Självklar lägga in en Bild på Uffen oxå, min Minsta Bebis<3


Hittade Denna bild på min Telefon På Danne och Jessicas och Pedros lilla Sötsak Elias, Tänk snart är det inte långt kvar tills Danne sitter där med Sin Egen lilla Bebis<3


Så nu Får det Räcka för ikväll:D skall se på film Laddade hem både 1,an och 2.an att Natt på Museet igår. tänkte se lite på den första och sen tänkte jag somna, Måste ringa ett samtal i morgon, Hu slösa på sina pengar inte roligt:(

Och förresten till den Anonyma vem är du som vill Pyssla snart??

Ciao!!


Akuten.

Har hela dagen igår haft ont i magen till och från, kräk upp i halsen oxå. beslöt oss för att åka in till AKUTEN, kom till förlossningen fick sitta och prata sen göra ett piss Test, sen fick jag lägga mej med CTG Mätare för att se om det var värkar jag hade, Men kurvan var jätte fin tyckte dom där inne, inget fel på Bebisen, felet är vid mej, Poblemet är att jag slarvar med maten, jag får i mej för lite mat måste äta 3 ggr dagen och helst på samma tider, men ibland blir det bara 1 till 2 ggr jag äter mat om dagen, har något med Mag syran att göra. fick medicin utskrivet i går som jag måste hämta sen, skall äta det i 2 veckor, och blir det inte bättre får jag åka in igen, blir det bättre får jag äta det Resten av tiden ut. Läkaren ville att jag skulle Stanna kvar i några dagar, men jag jobbade igår kväll och kunde inte stanna, tycker inte om att vara på Lasarettet än i nödfall. Tack Liz För stödet igår<3 Slöt kl 09.00 i morse, väntar nu på att Hasse och Danne skall komma in och hämta mej, skall få hem min nya barnvagn som jag fick igår. Gunnar skall åka ut till roma i dag och Köpa Mitt skötbord=)
Hoppas att jag kan bli frisk snart INte skönt att må som man mår:( men men Mitt fel.

Naj men återkommer senare. Ciao=)

Jobba..

sitter på jobbet nu och dricker kaffe och slöar=) skall börja städa snart.
glömde skriva igår men fruktsalladen var skit god:D

Bara Äppel, Banan och Annanas=)


Har varit Rökfri i 6 Veckor och 2 Dagar i dag. när jag ser denna bild känns det som att det var jag som höll och skulle röka alla dom samtidigt.


Nej Tack Till alla Cigg, fast ibland blir jag riktigt röksugen, men har inte tagit ett bloss alls sen jag slöt:D mycket Stolt över mej=)



Har hittat ett Badkarsskötbord idag Tack vare Annica=) Ringde till mamma och Berättade det
helt nytt aldrig Andvänt ligger ännu kartongen. då sa mamma säg till henne at vi tar det=) så mamma bestämde att vi sulle köpa det skötbordet=)
Älskade mamma<3


Återkommer senare Ciao:P


Stan.

Är inne i stan vid Mommo och Moffa, skall ju jobbe i morgon lättare att sova här så slipper man gå upp så tidigt:D
ja kom in hit åt mat gick till affären, pratat med Natta och Danne, ligger nu och lyssnar på musik.
träffade min älsklings mamma i dag, dom var ute och gick så mötte jag dom och gick tillsammans med Mamma och 2 st brukare. var nere på Decaup och på Ica specialen fick en jätte fin rosa vaxduk av Mamma och ett spasett som jag har spanat in sen i sommras när Linda fick ett när hon firade sin födelsedag:D Linda= Daniels syster=)  sen gick jag med till Mammas jobb och kopierade papper som jag skall skicka till mina löneassistenter för att kunna se hur mycket jag får i mammapenning sen, fan måste ännu söka 2 st jobb ikväll oxå, så jävla tråkigt. och sen så skall jag jobba i morgon börjar kl 08.45 och slutar kl 09.00 på torsdag morgon:D
på torsdag blir det ju ljusparty Hemma vid Annsofie och Rickard.
jaha ja vad händer annars i kväll då? naj inte mycket alls skall bara ta det lugnt och lägga mej tidigt så jag orkar upp i morgon:D
Här kommer lite bilder på allt och lite till=)


Gjorde ju Ultraljud den 2.e December, håller på att göra ett Album så man får tiden att gå, Lite Scrapping är ju alltid Roligt:D


Tagen förra Veckan när jag var i V.28+något kommer inte ihåg Men alltså V.29 blir det då.


För någon dag sedan låg jag och BasseBebisen och Myste till en film innan vi skulle sova. Han ligger och Känner när bebisen sparkar där inne<3


Det första man ser när man vaknar på morgonen är Mina 3 Underbara Bebisar, Basse, Bobban och Uffen<3


Ett litet mörkt Tvrum som är mitt är det Bästa=)


Stort och Ljust sovrum sover man bäst i:D ser inte ut så här nu Lite Annorlunda nu=)


Här planterar jag en Kärleksblomma Till mej Danne och bebisen<3 den har blivigt mycket större nu=)


Så här ser min Nya vaxduk ut. haha såg att det stod Grattis på födelsedagen och sånt när jag la på den på bordet:D hehe men det struntar jag i, den är ju rosa och skyddar bordet, för pappa hade fixat det innan jag fick det så det blev som nytt:D


Mitt Spasett jag fick i dag av min mamma skall jag hem och använda på Torsdag när jag har slutat jobba:D


Hahaha såg igår att Apoteket i slite har fått en ny skylt Kronans Droghandel=) haha helt sjukt..


Åh när jag kom in på affären såg jag alla dessa vackra blommor,ÅH vad jag Älskar blommor ville ha alla, när jag får pengar skall jag fixa skjuts in till stan för att bara handla blommor, pratade med natta samtidigt så hon fick höra hur glad jag blev av att se dom:D hahaha


Ser ut som en vatten vacker växt<3


Så Häftig:D


En sån här har jag redan men jag vill ha en till, tycker om stora växter, och små men då skall dom vara fina och häftiga:D


Här kom ett litet träd, se så grön och fin:D


Naj nu skall jag gå och skära upp min banan och äppel och ananas jag har köpt. en lite fruktsallad mycket gott. skall fixa min kvällsmat tills i morgon om jag orkar i kväll eller så gör jag det i morgon när jag skall äta den. nej åter kommer senare. Herra!!


Idag Alla <3 -Dag.

igår va vi vid Jessica och Pedro, åt Tacos gott var det=)
sen satt jag och Jessica och Scrappade i några timmar medans Danne och pedro satt och kollade film.

jessica satt och gjorde klart sina alla Hjärtansdag kort och jag gjorde några igår:D
och nu håller jag på att baka Kärleksmums, skall bjuda Natta, micke och pappa på mat i kväll, vet inte om Danne skall vara med, men skit vart.

mina kort jag har gjort..

Till Mommo och Moffa<3





--------------------------------------------------------------------------------------------
Till Danne<3




-----------------------------------------------------------------------------------------
Till Mamma och Gunnar<3




-------------------------------------------------------------------------------------
Till min Älskade Natty<3




Så de var mina kort skall försöka hinna göra 2 st till:D innan folket kommer:P

V 30 idag <3 10 veckor kvar=)



Graviditetskalendern

Veckor
1 5 9 13 17 21 25 29 33 37 41
2 6 10 14 18 22 26 30 34 38  
3 7 11 15 19 23 27 31 35 39  
4 8 12 16 20 24 28 32 36 40  

Vecka 30

Barnet:

Hicka

Hjärnan fortsätter att utvecklas och vecka sig, och lungorna är nu nästan fullmogna. När ditt barn övar på andningsrörelser kan det få hicka. Det känns som små ryckningar i livmodern, som små kramper. Det här är något som du kommer att uppleva ofta under de kommande veckorna.

Kroppen växer och samlar på sig mer fett under huden.

Mamman:

Var finns damernas?

Välkommen till den allra sista delen av graviditeten! Hur mår du? Den här perioden kan vara tung, både fysiskt och mentalt. Många kvinnor känner sig trötta och upplever “förvärkar” då och då. Glöm inte att vila under dagen med fötterna högt. Ät nyttig mat, ta en promenad i friska luften så ofta du kan och var inte uppe sent. Det kanske låter som ett riktigt pensionärsliv, men det är faktiskt inte så dumt. Lyssna på kroppen och var snäll mot dig själv. Du har fortfarande tio veckor kvar!
Är du kissnödig för jämnan? Eller läcker du en aning när du skrattar eller rör på dig? Det är inte förvånande alls eftersom barnet tar mer och mer plats och dina inre organ får mindre och mindre utrymme. Nu är det urinblåsan som blir klämd, och den rymmer inte lika mycket som den brukade. Gör dina knipövningar. Det kanske inte är så kul, men du har verkligen nytta av dem på många sätt.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Uträkning utgår från dagens datum: Lör 13 feb 2010.

Din graviditet startade Lör 25 jul 2009.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Lör 8 aug 2009 (ägglossningen).

Du är på dag 204 av 280. (72,9%).

 
Du är i vecka 30.
Du har gått 29 fulla veckor och 0 fulla dagar (v29+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Fre 30 apr 2010
Du har 76 dagar kvar till beräknad förlossning.

Bild V.29



V. 29 My och Kajsa<3 Snart är er Kusin här=)

11 veckor kvar.

http://www.familjeliv.se/Vantar_barn/Kalender/graviditetsutrakning.php?calctype=mens&year=2009&month=07&day=25&cyclediff=0&luteal=0&calculate=1

<3

Uträkning utgår från dagens datum: Sön 7 feb 2010.

Din graviditet startade Lör 25 jul 2009.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Lör 8 aug 2009 (ägglossningen).

Du är på dag 198 av 280. (70,7%).

 
Du är i vecka 29.
Du har gått 28 fulla veckor och 1 full dag (v28+1).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Fre 30 apr 2010
Du har 82 dagar kvar till beräknad förlossning.

V.29 idag=)

 

Graviditetskalendern


Veckor
1 5 9 13 17 21 25 29 33 37 41
2 6 10 14 18 22 26 30 34 38  
3 7 11 15 19 23 27 31 35 39  
4 8 12 16 20 24 28 32 36 40  

Vecka 29

Barnet:

37 cm och ca 1.2 kg. Barnet kissar och dricker 0.5 liter fostervatten varje dag. Dess huvud är stort i förhållande till resten av kroppen och det är fortfarande magert utan underhudsfett. Än kan det fritt ändra läge och slå kullerbyttor i mammas mage. Det är vanligt att barnet vid den här tiden sparkar mycket men en del barn är mer stillsamma än andra. Om du är stressad eller upprörd reagerar barnet troligen på de stresshormoner som frigörs och cirkulerar över till barnet via moderkakan. Prova att lugna barnet genom att ta några lugnande andetag och slappna av. Prata lugnande, stryk över magen och rör dig mjukt så kommer de flesta barn till ro igen. Precis som efter födelsen.

Mamman:

Det är högst individuellt hur stor mage du har. Även om måttet på tillväxtkurvan ligger högt så behöver ditt barn absolut inte vara särskilt stort. Det växande barnet blir allt mer utrymmeskrävande och pressar dina inre organ åt sidan. Livmodern trycker nedåt mot de stora blodkärlen. En del kvinnor får synligare, mer markerade blodkärl på benen och i ljumskarna. Hos en del gravida uppstår åderbråck eller hemorrojder. Stora åderbråck försvinner inte av sig själv. Det går i så fall att operera men inte förrän det har gått några månader efter förlossningen. Några blir bara mer svullna i benen och i fötterna när vätska från de överbelastade blodkärlen tränger ut i vävnaderna. Är det besvärligt kan det hjälpa att sitta en stund med benen i högläge. På Apoteket finns särskilda stödstrumpor att köpa. De underlättar återflödet av blod från fötterna och uppåt.


RSS 2.0